Vlees vacuüm bewaren? Alles wat je moet weten!

Sinds enige tijd is vlees vacuüm verpakken een echte foodtrend. Vacuüm verpakken van vlees is de beste manier om vlees langdurig te bewaren, met behoud van kleur en smaak en zonder kans op vriesbrand plekken. Maar waarom zou je vlees vacuüm laten verpakken? Wij geven je enkele goede redenen.

 

1. Vacuüm verpakt vlees blijft langer vers

Studies tonen aan dat vlees veel langer vers blijft als je het vacuüm verpakt. In de koelkast of in de diepvriezer kan je het gemiddeld 3 keer zo lang bewaren als normaal. Vlees in bulk kopen is dus geen probleem meer.

Vlees kan op vele manieren vacuüm verpakt worden: een volledig stuk, voorgesneden, al dan niet bereid, in saus of marinade. De kwaliteit van alle soorten vlees blijft beter als het vacuüm verpakt bewaard wordt.

 

2. Smaken blijven beter bewaard

Als je vlees vacuüm verpakt, kunnen ook de lekkere sappen en smaken nergens meer heen. Bovendien is er ook geen sprake meer van vriesbrand die de structuur en smaak van het vlees zou kunnen veranderen. En het allerbeste? Ook vitaminen en mineralen blijven optimaal bewaard.

 

3. Bacteriën krijgen geen kans meer

Doordat je vlees luchtdicht verpakt is, kunnen ze ook niet snel oxideren of bederven. Veel bacteriën hebben nood aan zuurstof om zich te kunnen vermenigvuldigen.

Let wel op: er bestaan ook bacteriën die geen zuurstof nodig hebben. Vacuüm verpakt vlees moet je dus wel nog steeds koel bewaren.

4. Geen verspilling meer

TIP: kies voor verschillende soorten vlees en hoeveelheden. Zo kan je na een lange werkdag makkelijk een verse maaltijd op tafel toveren.

Heb je nog vragen? Contacteer ons voor meer informatie.

Meer berichten

Populaire producten

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren.