Vleessoorten

Omdat het niet voor iedereen duidelijk is welk deel van een rund een bepaald stuk rundsvlees is, sommen we ze even op in een onderstaand praktisch overzicht. Zo ontdek je welk stukje overheerlijk rundsvlees je kan grillen, bakken, stoven, koken en braden.

Ga met je muis over het deel van de koe en kom meer te weten over het stuk vlees en de bereiding!

1 Wangen Ietwat dradig, perfect om te stoven 1 van 34 2 Nek Ideaal voor americain, soepvlees of stoofvlees 2 van 34 3 Lage ribben Ideaal voor biefstuk, sappig vlees 3 van 34 4 Dikke lende Côte Côte à l’os 4 van 34 5 Dikke lende Entrecôte Côte à l’os 5 van 34 6 Dunne lende Faux-Filet Entrecôte zonder been 6 van 34 7 Filet Filet pur, zacht en smaakvol 7 van 34 8 Rumsteak Sappig en malse structuur 8 van 34 9 Staart Ossestaart, voor soepvlees 9 van 34 10 Filet d’Anvers Spier van de bil, voor carpaccio of blinde vink 10 van 34 11 Dikke bil Zwarte vlek, voor chateaubriand 11 van 34 12 Dikke bil Peertje, ideaal voor stoofvlees 12 van 34 13 Dikke bil Linaaltje, voor chateaubriand 13 van 34 14 Nootstuk Gîte à la noix Bestaat uit kogel en opleg kogel. Wordt gebruikt voor chateaubriand. 14 van 34 15 Spinnekop Araignée Stoofvlees of vet biefstukje 15 van 34 16 Groothoofd Plat de tranche Perfect voor rosbief 16 van 34 17 Groothoofd Rond de tranche Perfect voor rosbief 17 van 34 18 Groothoofd Mouvant Perfect voor rosbief 18 van 34 19 Peeseind Pelé royal en gepelde biefstuk 19 van 34 20 Americain Amercian, steak tartare en prepare 20 van 34 21 Kraai Onglet Gros van draad 21 van 34 22 Stam Hampe Stoofvlees 1ste keuze 22 van 34 23 Naaldje Bavette d’Aloyau Onze biefstuk ‘Basile’ 23 van 34 24 Soepvlees Ideaal voor hamburgers 24 van 34 25 Soepvlees Puur soepvlees 25 van 34 26 Platte ribben Puur soepvlees 26 van 34 27 Borst Ideaal voor onze huisgemaakt pastrami 27 van 34 28 Dunne borst Vlees voor americain 28 van 34 29 Dikke borst Stoofvlees 2de keuze 29 van 34 30 Bal v.d. schouder Macreuse à bifteck Rumsteak 30 van 34 31 Klein zenuwstuk Paleron Gepelde biefstuk, rosbief 31 van 34 32 Groot zenuwstuk Macreuse à pot-au-feu Stoofvlees, gehakt en filet americain 32 van 34 33 Valse filet Jumeau à bifteck Ideaal voor biefstuk ‘Basile’ 33 van 34 34 Biceps Jumeau à pot-au-feu Schenkel voor gehakt 34 van 34

Legende

Nr Naam Omschrijving
1 Wangen Ietwat dradig, perfect om te stoven
2 Nek Ideaal voor americain, soepvlees of stoofvlees
3 Lage ribben Ideaal voor biefstuk, sappig vlees
4 Dikke lende - Côte Côte à l'os
5 Dikke lende - Entrecôte Côte à l'os
6 Dunne lende - Faux-Filet Entrecôte zonder been
7 Filet Filet pur, zacht en smaakvol
8 Rumsteak Sappig en malse structuur
9 Staart Ossestaart, voor soepvlees
10 Filet d’Anvers Spier van de bil, voor carpaccio of blinde vink
11 Dikke bil Zwart vlek, voor chateaubriand
12 Dikke bil Peertje, ideaal voor stoofvlees
13 Dikke bil Linaaltje, voor chateaubriand
14 Nootstuk - Gîte à la noix Bestaat uit kogel en opleg kogel. Wordt gebruikt voor chateaubriand.
15 Spinnekop - Araignée Stoofvlees of vet biefstukje
16 Groothoofd - Plat de tranche Perfect voor rosbief
17 Groothoofd - Rond de tranche Perfect voor rosbief
18 Groothoofd - Mouvant Perfect voor rosbief
19 Peeseind Pelé royal en gepelde biefstuk
20 Americain Amercian, steak tartare en prepare
21 Kraai - Onglet Gros van draad
22 Stam - Hampe Stoofvlees 1ste keuze
23 Naaldje - Bavette d’Aloyau Onze biefstuk 'Basile'
24 Soepvlees Ideaal voor hamburgers
25 Soepvlees Puur soepvlees
26 Platte ribben Puur soepvlees
27 Borst Ideaal voor onze huisgemaakt pastrami
28 Dunne borst Vlees voor americain
29 Dikke borst Stoofvlees 2de keuze
30 Bal v.d. schouder - Macreuse à bifteck Rumsteak
31 Klein zenuwstuk - Paleron Gepelde biefstuk, rosbief
32 Groot zenuwstuk- Macreuse à pot-au-feu Stoofvlees, gehakt en filet americain
33 Valse filet - Jumeau à bifteck Ideaal voor biefstuk 'Basile'
34 Biceps - Jumeau à pot-au-feu Schenkel voor gehakt

Download

Download een handig overzicht van onze vleessoorten en hun bereiding!

Populaire producten

Geselecteerd door jullie

Gezond vlees begint bij gezonde dieren en hun voeding

Dierenwelzijn vormt de basis

Hoevevlees betekent letterlijk: vlees van bij de boer. Onze runderen worden op onze hoeve zelf gekweekt, verzorgd en grootgebracht. Nadien maken we er authentieke, eerlijke producten en gerechten van.

Prettige feesten!

Ontdek en bestel snel uit ons eindejaarsanbond.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren.