Puur rundvlees nog steeds gezonder dan veggieburgers

Vegetarische burgers vs. puur rundvlees burger

 

Vegetarische burgers zijn helemaal niet zo’n gezond alternatief voor vlees als ze lijken. Dat blijkt uit een onderzoek van Test-Aankoop. “Van de 20 geteste burgers waren er 9 gebuisd”, luidt het.

 

In meer dan de helft van de gevallen is het de samenstelling van de veggieburgers die de score onderuithaalt: te veel vet, te veel suiker of te weinig vitamine B12. Door al die toevoegingen – om houdbaarheid en smaak te verbeteren – zitten die burgers in de categorie van het ultrabewerkt voedsel. En dat wordt dan weer in verband gebracht met een hoger risico op kanker, hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en obesitas. Nochtans denken veel consumenten toch: dit is gezonder, want vegetarisch? Dat is inderdaad niet het gezonde alternatief.

 

Niet gezonder dan een hamburger met puur rundvlees

 

Als je bewust kiest voor vegetarische burgers om gezonder te leven, dan ben je verkeerd bezig. Deze veggieburgers zijn niet gezonder dan vlees. Een hamburger op basis van puur mager rundvlees bevat zelfs veel minder vet, suiker en zout dan deze vegetarische concurrenten. Een echte hamburger bevat ook meer eiwitten (maar geen vezels). Een pure magere rundburger krijgt een Nutri-Score A.

 

Veggieburgers zijn dus niet gezonder dan puur rundvlees en dat heeft alles te maken met het feit dat ze sterk industrieel bewerkt zijn. Naast water, vetten en eiwitten (soja of erwten) bevatten ze ook een lange lijst additieven. En dat terwijl de consumptie van sterk bewerkte etenswaren steeds vaker wordt afgeraden.

 

Conclusie: Je denkt misschien dat je je gezondheid een plezier doet door veggieburgers te eten, maar dat is niet zo. Dat komt omdat ze sterk bewerkt zijn en veel toevoegingen bevatten.

 

Dus als je de volgende keer op zoek bent naar een gezonde burger, sla dan de vegetarische burger over en kies voor ons puur en van eigen kweek rundvlees van hoge kwaliteit. Ons rundvlees is van eigen bodem en bevat geen toegevoegde hormonen of antibiotica. Bovendien is het heerlijk! Dus waarom niet eens proberen? Bestellen kan hier.

 

Heb je nog vragen? Contacteer ons voor meer informatie.

Meer berichten

Populaire producten

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren.