Over ons

Ruim twintig jaar geleden startten we met het kweken en kruisen van pure Franse rassen. In een eerste fase gingen we op zoek naar rustieke rassen die zich het best konden aanpassen aan ons microklimaat in de Vlaamse Ardennen en Scheldevallei. Uiteindelijk leidde het kweekprogramma tot een kruising van de rassen Blonde d’Aquitaine, Parthenaise, Salers en Normande. Kom proeven in onze hoeveslagerij.

Ambachtelijk rundsvlees

100% authentiek

Onze belangrijkste doelstelling is 100% authentiek rundvlees aanbieden met transparante traceerbaarheid. Jij, als consument, legt enorm hoge eisen aan wat op jouw bord komt en terecht. Dit vertrouwen hebben is een basisvereiste.

 

Authenticiteit krijgt bij ons een concrete invulling. Onze dieren worden op onze eigen hoeve gekweekt. Via een complete verticale integratie controleren wij de voedingsketen van onze runderen en garanderen wij hen een optimale groei.

Duurzaam

Dat betekent dat de herkomst van vlees traceerbaar moet zijn. Onze runderen worden op onze hoeve zelf gekweekt, verzorgd en grootgebracht. Alleen het slachten zelf gebeurt in een nabije erkende slachterij. Verder zit er niets of niemand tussen de weide en het bord, zodat de voedselkilometers en ecologische voetafdruk echt beperkt blijven.

Ambachtelijk

Wij kweken onze dieren ambachtelijk. Het vee graast op de eigen weides en wordt grootgebracht met zelf geteelde plantaardige en inheemse gewassen. Onze hoeveslagerij bereidt er authentieke en eerlijke producten en gerechten van.

Pure franse rassen

Meer dan 30 jaar kweken en kruisen

@Hoeveslagerij Basile Kerkhove startten we al meer dan 30 jaar geleden om pure Franse rassen te kweken en te kruisen. Op basis van sappigheid, malsheid, textuur en persillade van het vlees bepaalden wij onze favoriete rassen:

Dierenwelzijn vormt de basis

Gezond vlees begint bij gezonde dieren en hun voeding

Hoevevlees betekent letterlijk: vlees van bij de boer. Onze runderen worden op onze hoeve zelf gekweekt, verzorgd en grootgebracht. Nadien maken we er authentieke, eerlijke producten en gerechten van.

 

Bij Basile Ten Hove leven de dieren het hele jaar door in de natuur. Op stal staan de dieren op stro in plaats van op beton of matten en elk rund beschikt over minstens 8m² bewegingsvrijheid.

Uitgekiende samenstelling uit eigen gewassen

90% van het voedsel voor de runderen is een uitgekiende samenstelling uit eigen gewassen. Het wordt dagdagelijks vers bereid en bevat geen bewaar- en kleurstoffen. En dat laat zich proeven!

We maken een gras – en plantenselectie zodat onze dieren alle nodige voedingsstoffen binnenkrijgen die ze nodig hebben. Die selectie kweken wij zelf op onze weilanden rond onze hoeve: vers gras (klaver, luzerne, erwten, bonen), granen (gerst, spelt), aardappelen, bieten, lijnzaad en bierdraf. 

Hun dagelijkse portie voeding bestaat uit:

Stressvrije omgeving

Te meer houden we het vee volledig antibiotica-vrij en de bevallingen gebeuren natuurlijk, zonder keizersnede. De runderen worden diervriendelijk geslacht en ondervinden bij het transport naar het slachthuis geen stress (vlakbij – korte transporttijd).

10 geboden

Ons team

Staat voor je klaar

Wij verwelkomen je van harte in onze hoeveslagerij in Kerkhove waar je kan proeven van puur, authentiek en van eigen kweek rundvlees

Phillippe Matton

Zaakvoerder

Gauthier Debode

Medezaakvoerder

Luc Degrieck

Chef beenhouwer

Margo Oroir

Winkelverantwoordelijke

Gilles Degraeve

Beenhouwer

Kimberley Vervaeke

Winkelbediende

Getuigenissen

Wat klanten over ons vertellen

Wij willen kwalitatief rundvlees bieden die gesmaakt kan worden door onze 100% tevreden klanten. Met trots delen we enkele getuigenissen.

Bent u tevreden over onze service en kwaliteit? Doe ons een plezier en laat het ons weten via:

Vleessoorten

Ontdek interactief welk stukje overheerlijk rundsvlees je kan grillen, bakken, stoven, koken en braden.

Ontdek welk stukje overheerlijk rundsvlees je kan grillen, bakken, stoven, koken en braden.

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren.