Dit huisgemaakt, kruidige en botermalse stoofpotje van eigen kweek rundvlees moet je geproefd hebben!
Ingrediënten 4 pers
- twee rode uien,
- drie eetlepels olijfolie,
- 1 kg rundvlees in stukjes gesneden,
- een scheutje rode wijn,
- vier champignons of Portabella paddenstoelen, in plakjes van een centimeter gesneden,
- acht geschrapte wortels in plakjes gesneden,
- twee laurierbladeren,
- zout en versgemalen, zwarte peper naar smaak,
- Worcestersaus.
Bereiding
- Fruit de uien in olijfolie in een grote pan. Voeg de blokjes rundvlees toe en bak deze totdat ze dichtschroeien. Laat alles vijf tot tien minuten zachtjes pruttelen.
- Voeg dan de champignons, wortels en/of groeten naar keuze en water toe. Zorg ervoor dat alles goed onder water staat. Doe vervolgens de laurierbladeren erbij en breng alles vervolgens aan de kook.
- Kook het stoofpotje 55 tot 60 minuten of totdat je een stevige soep krijgt en het vlees en de groenten zacht worden. Als het nodig is, voeg je wat extra water toe. Je kunt stoofpotjes wel drie uur laten doorkoken als je dat wilt. Daar worden ze wat dikker van en zolang het vlees goed is alleen maar lekkerder.
- Breng het stoofpotje op smaak met zout, peper en worcestersaus.
Heb je nog vragen? Contacteer ons voor meer informatie.