5 redenen om voor kwalitatief, authentiek en van eigen kweek rundvlees te kiezen

Wist je dat 1 op de 6 Vlamingen dagelijks rundvlees eet? Er zijn dan ook tal van redenen waarom we gerust kunnen genieten van een kwalitatief stukje rundvlees van eigen kweek.

 

1. Kwalitatief rundvlees bevat belangrijke vetten

Rundvlees bevat vetten die een belangrijke energiebron zijn voor het menselijk lichaam. Daarentegen zijn deze vetten ook belangrijke bouwstoffen voor onze hersenen, zenuwen en hormonen. Het is tevens ook een bron van eiwitten, vitamines (zoals B1, B2, B6 en B12) en mineralen (zoals zink, ijzer, fosfor en seleen).

 

2. Onbewerkt, kwalitatief rundvlees staat in de Schijf van Vijf*

Het is van groot belang om mager, onbewerkt vlees toe te voegen aan je eetpatroon. Zoals je weet zit rundvlees boordevol vitamines. Vitamine B12 zorgt er namelijk voor dat ons lichaam rode bloedcellen aanmaakt. Ook ons zenuwstelsel en immuunsysteem werken dankzij vitamine B12 optimaal. Om de juiste vitamines binnen te krijgen is het dus belangrijk mager rundvlees aan je dagelijks eetpatroon toe te voegen om de Schijf van Vijf compleet te maken.

* De Schijf van Vijf is een wetenschappelijk onderbouwd voorlichtingsmodel dat laat zien wat de essentie van gezond eten is. De Schijf van Vijf biedt een optimale combinatie van producten die gezondheidswinst opleveren en die zorgen voor genoeg energie en alle nodige voedingsstoffen.

 

3. Dierenwelzijn is de basis van een goede kweek

Gezond vlees begint bij gezonde dieren en bij hun voeding. Wij kweken onze runderen zelf en waken streng over wat ze eten. Onze dieren worden gevoederd met onze eigen uitgekiende gras- en plantenselecties die we kweken op onze eigen hoeve. Deze zorgen ervoor dat onze runderen alle voedingsstoffen binnenkrijgen die ze nodig hebben. Onze inspanningen zijn namelijk ook bekroond met het label ‘Beter Leven’ voor dierenwelzijn. Een erkenning van onze inzet!

 

4. Transparante traceerbaarheid

Bij ons krijgt authenticiteit een duidelijke invulling doordat we onze runderen zelf kweken op onze eigen hoeve. Onze korte keten zorgt er tevens ook voor dat we perfecte controle hebben over het volledige proces en betekend geen dagenlang transport vooraleer het vlees bij ons belandt. Zo dragen wij ook een steentje bij aan een beter milieu.

 

5. Basile’s runvlees zorgt voor een écht geniet-momentje

Een saignant gebakken biefstuk of een lekkere gehaktbal op grootmoeders wijze. Loopt het water bij jou ook al in de mond? Bij Hoeveslagerij Basile heb je een ruim assortiment aan puur, van eigen kweek, authentiek en kwalitatief rundvlees dat op welke manier zorgt voor een écht geniet-moment.

 

 

Kortom: rundvlees is niet alleen lekker, het bevat ook heel wat belangrijke voedingsstoffen.

Kom langs in onze slagerij of bestel online en laat je verwennen door ons smaakvol rundvlees.

Heb je nog vragen? Contacteer ons voor meer informatie.

 

Meer berichten

Populaire producten

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren.