Gerijpt rundvlees: boordevol smaak dankzij het droogproces

Rundvlees kopen we altijd supervers. Veel vleesliefhebbers kiezen ook wel eens voor een stukje gerijpt vlees. Want rundvlees die de tijd krijgt om te rijpen, krijgt namelijk een heerlijke, volle smaak.

Dry ageing is een bereidingswijze die zorgt voor mals vlees met een intensere smaak. Bij Hoeveslagerij Basile voeren we dit proces vakkundig uit in onze eigen rijpingskast.

 

Het rijpingsproces

Bij gerijpt rundvlees bewaren we het vlees aan het bot voor langere tijd (tussen 3 a 5 weken) in een ruimte waar we de luchtvochtigheid, luchtcirculatie en temperatuur (tussen 0 en 1 graden) streng controleren.

Tijdens dit rijpingsproces verdampt het vocht uit het rundvlees waardoor het een geconcentreerde smaak krijgt. Ook het spierweefsel wordt langzaam afgebroken door de van nature aanwezige enzymen in het vlees. Dit maakt het gerijpte vlees zo lekker en mals.

 

Hoe herken je gerijpt rundvlees?

Na minimum 21 dagen van rijping voelt het vlees hard aan en creëert het een natuurlijke korst. Deze natuurlijke zwarte korst beschermt het vlees tijdens het rijpingsproces tegen indrogen en bacterievorming.

Vóór consumptie verwijderen onze slagers deze korst en halen ze het vlees van het bot. Wanneer je dan het vlees snijdt, is het van binnen helder rood en boterzacht.

 

Bestel eenvoudig smaakvol, gerijpt rundvlees bij ons

Kies eens voor een nieuwe smaaksensatie en probeer gerijpt rundvlees. Kom langs in onze slagerij en geniet morgen al van onze intense en gerijpte stukken rundvlees.

Heb je nog vragen? Contacteer ons voor meer informatie.

Meer berichten

Populaire producten

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren.