Het lekkerste gerecht voor een heerlijke hazenpaté met chutney uit eigen boomgaard vind je bij Hoeveslagerij Basile.
Ingrediënten 4 pers
- Paté:
- 4 sneedjes bruin brood,
- 175 gram varkensvlees,
- ½ ei,
- 100 ml rode wijn,
- 150 gram lever,
- 200 gram haas,
- 250 gram spekblokjes,
- verse tijm,
- 100 ml wildfond,
- peper en zout.
- Chutney:
- 250 gram kweeperen,
- ½ laurierblad,
- ½ kaneelstok,
- 60 ml azijn (wittewijnazijn)
- 60 gram geleisuiker,
- plataardige olie.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 190°C. Maal al het vlees fijn in een blender en meng er de wijn, de fond, whisky, het ei en de sjalotten door. Kruid met de cayennepeper, peper en zout.
- Doe de mengeling in een stenen pot, duw zachtjes aan en bedek met aluminiumfolie. Zet de pot in een diepe ovenschaal gevuld met water tot net boven de helft van de patépot. Bak 45 minuten in de oven. Verwijder het aluminiumfolie en laat nog 10 minuten verder garen. Laat in de pot volledig afkoelen.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Voeg de peren toe met de laurier, kaneel en gemberpoeder. Bak de peren tot ze zacht worden, maar laat niet bruin worden. Giet er de azijn bij en laat nog even sudderen. Voeg de suiker toe en breng aan de kook. Laat een viertal minuten al roerend doorkoken. Laat de chutney afkoelen tot kamertemperatuur.
- Rooster een toast goudbruin. Leg op elk bord twee sneetjes toast, besmeer met de paté en schep er een flinke lepel van de chutney op. Werk af met een takje tijm.
Heb je nog vragen? Contacteer ons voor meer informatie.