5 goeie redenen om naar een hoeveslagerij te gaan
Ben je benieuwd naar de voordelen van een bezoek aan een hoeveslagerij? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze blog delen we 5Â redenen waarom het een geweldige keuze is om naar een hoeveslagerij te gaan. Van de traceerbaarheid van het vlees tot de superieure smaak en de persoonlijke service, we laten je kennismaken met de unieke voordelen van winkelen bij een hoeveslagerij.
1. Verser kan niet
Op zoek naar het meest verse vlees? Dan moet je bij de hoeveslagerij zijn. We kweken onze runderen op onze hoeve, verzorgen ze en brengen ze er groot. Alleen het slachten gebeurt in een erkende slachterij even verderop. Verder zit er niets of niemand tussen de weide en het vlees op je bord. Verser dan vers!
2. Topkwaliteit: puur natuur… en dat proef je
Je stelt hoge eisen aan wat je eet, en terecht! Wij kweken onze dieren ambachtelijk. Ze grazen op onze weides en worden grootgebracht met zelf geteelde plantaardige en inheemse gewassen, zoals klaver, erwten, aardappelen, bieten en lijnzaad. Die bevatten alle voedingsstoffen die ze nodig hebben.
Het voer voor onze koeien bereiden we elke dag vers. Het bevat niks van bewaar- en kleurstoffen. We doen ons vak met passie, en ons vlees is dan ook puur natuur. Het smaakt, ruikt en ziet eruit zoals vlees hoort te zijn.
3. Duurzaam: de natuur dankt je
De hoeveslagerij is een modelvoorbeeld van de korte keten. Op het slachten na gebeurt alles bij ons op de boerderij. Voedselkilometers? Zeg maar meters. Wie z’n vlees haalt bij de hoeveslagerij doet ook de natuur een plezier.
Ons vlees is een 100% natuurlijk product. Géén bewaarmiddelen, géén kleurstoffen, géén antibiotica, geen smaakstoffen. Wel gezond vlees, rijk aan voedingsstoffen en smaak.
4. Eerlijk (en traceerbaar) duurt het langst
Al onze producten zijn perfect traceerbaar, en we zijn transparant over ons productieproces. Wij vinden dat je als consument het recht hebt om te weten waar je voeding vandaan komt en wat het bevat.
Omdat alles bij ons op de boerderij gebeurt hebben we controle over elk onderdeel van het proces en kunnen we je elke keer opnieuw vlees van topkwaliteit garanderen. En door je vlees bij een hoeveslagerij te halen ondersteun je de lokale landbouw.
5. Dierenwelzijn: we leggen onze koeien in de watten
Onze dieren leven het hele jaar door in de natuur. Op stal staan ze op stro in plaats van op beton of matten, en elk rund heeft minstens acht vierkante meter bewegingsvrijheid. De bevallingen gebeuren natuurlijk, dus zonder keizersnede, en onze runderen worden diervriendelijk geslacht.
Tijdens het korte transport naar het slachthuis ondervinden ze geen stress. En dat heeft z’n effect op je bord: stressvrije dieren leveren malser en sappiger vlees op. Onze inspanningen voor dierenwelzijn werden beloond met het onafhankelijk keurmerk ‘Beter Leven’.
Je merkt het: redenen genoeg om voor de ‘eigen kweek’ van de hoeveslagerij te kiezen. Maar geloof ons niet op ons woord, overtuig jezelf en proef het verschil!
Heb je nog vragen? Contacteer ons voor meer informatie.