Home   Vleessoorten
Vleessoorten
Omdat het niet voor iedereen duidelijk is welk deel van een rund een bepaald stuk rundsvlees is, sommen we ze even op in een onderstaand praktisch overzicht. Zo ontdek je welk stukje overheerlijk rundsvlees je kan grillen, bakken, stoven, koken en braden.
Ga met je muis over het deel van de koe en kom meer te weten over het stuk vlees en de bereiding!
1
Wangen
Ietwat dradig, perfect om te stoven
1 van 34
2
Nek
Ideaal voor americain, soepvlees of stoofvlees
2 van 34
3
Lage ribben
Ideaal voor biefstuk, sappig vlees
3 van 34
4
Dikke lende Côte
Côte à l’os
4 van 34
5
Dikke lende Entrecôte
Côte à l’os
5 van 34
6
Dunne lende Faux-Filet
Entrecôte zonder been
6 van 34
7
Filet
Filet pur, zacht en smaakvol
7 van 34
8
Rumsteak
Sappig en malse structuur
8 van 34
9
Staart
Ossestaart, voor soepvlees
9 van 34
10
Filet d’Anvers
Spier van de bil, voor carpaccio of blinde vink
10 van 34
11
Dikke bil
Zwarte vlek, voor chateaubriand
11 van 34
12
Dikke bil
Peertje, ideaal voor stoofvlees
12 van 34
13
Dikke bil
Linaaltje, voor chateaubriand
13 van 34
14
Nootstuk Gîte à la noix
Bestaat uit kogel en opleg kogel. Wordt gebruikt voor chateaubriand.
14 van 34
15
Spinnekop Araignée
Stoofvlees of vet biefstukje
15 van 34
16
Groothoofd Plat de tranche
Perfect voor rosbief
16 van 34
17
Groothoofd Rond de tranche
Perfect voor rosbief
17 van 34
18
Groothoofd Mouvant
Perfect voor rosbief
18 van 34
19
Peeseind
Pelé royal en gepelde biefstuk
19 van 34
20
Americain
Amercian, steak tartare en prepare
20 van 34
21
Kraai Onglet
Gros van draad
21 van 34
22
Stam Hampe
Stoofvlees 1ste keuze
22 van 34
23
Naaldje Bavette d’Aloyau
Onze biefstuk ‘Basile’
23 van 34
24
Soepvlees
Ideaal voor hamburgers
24 van 34
25
Soepvlees
Puur soepvlees
25 van 34
26
Platte ribben
Puur soepvlees
26 van 34
27
Borst
Ideaal voor onze huisgemaakt pastrami
27 van 34
28
Dunne borst
Vlees voor americain
28 van 34
29
Dikke borst
Stoofvlees 2de keuze
29 van 34
30
Bal v.d. schouder Macreuse à bifteck
Rumsteak
30 van 34
31
Klein zenuwstuk Paleron
Gepelde biefstuk, rosbief
31 van 34
32
Groot zenuwstuk Macreuse à pot-au-feu
Stoofvlees, gehakt en filet americain
32 van 34
33
Valse filet Jumeau à bifteck
Ideaal voor biefstuk ‘Basile’
33 van 34
34
Biceps Jumeau à pot-au-feu
Schenkel voor gehakt
34 van 34
Legende
- Braden
- Koken
- Stoven
- Bakken
- Grillen
Nr | Naam | Omschrijving | |||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
1 | Wangen | Ietwat dradig, perfect om te stoven | |||||
2 | Nek | Ideaal voor americain, soepvlees of stoofvlees | |||||
3 | Lage ribben | Ideaal voor biefstuk, sappig vlees | |||||
4 | Dikke lende - Côte | Côte à l'os | |||||
5 | Dikke lende - Entrecôte | Côte à l'os | |||||
6 | Dunne lende - Faux-Filet | Entrecôte zonder been | |||||
7 | Filet | Filet pur, zacht en smaakvol | |||||
8 | Rumsteak | Sappig en malse structuur | |||||
9 | Staart | Ossestaart, voor soepvlees | |||||
10 | Filet d’Anvers | Spier van de bil, voor carpaccio of blinde vink | |||||
11 | Dikke bil | Zwart vlek, voor chateaubriand | |||||
12 | Dikke bil | Peertje, ideaal voor stoofvlees | |||||
13 | Dikke bil | Linaaltje, voor chateaubriand | |||||
14 | Nootstuk - Gîte à la noix | Bestaat uit kogel en opleg kogel. Wordt gebruikt voor chateaubriand. | |||||
15 | Spinnekop - Araignée | Stoofvlees of vet biefstukje | |||||
16 | Groothoofd - Plat de tranche | Perfect voor rosbief | |||||
17 | Groothoofd - Rond de tranche | Perfect voor rosbief | |||||
18 | Groothoofd - Mouvant | Perfect voor rosbief | |||||
19 | Peeseind | Pelé royal en gepelde biefstuk | |||||
20 | Americain | Amercian, steak tartare en prepare | |||||
21 | Kraai - Onglet | Gros van draad | |||||
22 | Stam - Hampe | Stoofvlees 1ste keuze | |||||
23 | Naaldje - Bavette d’Aloyau | Onze biefstuk 'Basile' | |||||
24 | Soepvlees | Ideaal voor hamburgers | |||||
25 | Soepvlees | Puur soepvlees | |||||
26 | Platte ribben | Puur soepvlees | |||||
27 | Borst | Ideaal voor onze huisgemaakt pastrami | |||||
28 | Dunne borst | Vlees voor americain | |||||
29 | Dikke borst | Stoofvlees 2de keuze | |||||
30 | Bal v.d. schouder - Macreuse à bifteck | Rumsteak | |||||
31 | Klein zenuwstuk - Paleron | Gepelde biefstuk, rosbief | |||||
32 | Groot zenuwstuk- Macreuse à pot-au-feu | Stoofvlees, gehakt en filet americain | |||||
33 | Valse filet - Jumeau à bifteck | Ideaal voor biefstuk 'Basile' | |||||
34 | Biceps - Jumeau à pot-au-feu | Schenkel voor gehakt |
Populaire producten
Geselecteerd door jullie
Gezond vlees begint bij gezonde dieren en hun voeding
Dierenwelzijn vormt de basis
Hoevevlees betekent letterlijk: vlees van bij de boer. Onze runderen worden op onze hoeve zelf gekweekt, verzorgd en grootgebracht. Nadien maken we er authentieke, eerlijke producten en gerechten van.